Det är inte mycket i matväg som slå viltkött, det är ju så fruktansvärt gott. Dessutom så har djuren fått springa runt i naturen och njuta av livet. Livet i vildmarken innebär även att de inte fått antibiotika eller ätit stora mängder spannmål.

Ingredienser viltfärsbiffar 

  • 500 g rådjursfärs
  • 500 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 ½  schalottenlök
  • salt peppar och timjan

Ingredienser broccoli och blomkålspuré 

  • 500 g broccoli
  • 500 g blomkål 
  • 3 msk kokosmjölk 
  • salt peppar

Gör såhär

  1. Finhacka löken och blanda med rådjursfärs, fläskfärs, ägg salt, peppar och timjan.
  2. Låt biffarna stå och dra sig 10-15 minuter, och stek dem sedan i kokosolja.
  3. Medans biffarna steks, koka broccoli och blomkål tills dem är mjuka. 
  4. Mixa broccoli och blomkål med kokosmjölk salt och peppar till en slät puré 
  5. Servera med råa lingon.