När man övergår till Candida-dieten så gör nog de flesta ganska så drastiska förändringar av sin kost. Mer information om det finner du här. Ut ska sötsaker, alla spannmål, mjölkprodukter halvfabrikat med mera. Vad ersätter man då allt detta med? Eftersom vi har gått på dieten i över ett år och fortfarande äter mycket som klassas som fas 1 recept, det vill säga vad man äter i inledningen av Candida-dieten, så tänkte vi att vi kan dela med oss av några av våra ”go too-recept” så att du slipper ”uppfinna hjulet” på egen hand. Klicka på rubrikerna för att komma till respektive recept. 

Blomkålsmos
Detta receptet presenterar vi först eftersom det är så gott och går att kombinera med mycket. Det du har ätit pasta, ris, potatis eller potatismos till kan du äta blomkålsmos till. Blomkålsmos har varit lite småtrendigt på restauranger men kanske inte riktigt slagit igenom när det kommer till att laga själv. Synd är detta, då det som nämnts är väldigt gott, otroligt enkelt och går snabbt att göra. Du kommer inte ens reflektera över att du kastar i dig grönsaker. 😁 

Sockerfri Taco-krydda
Som du säkert har blivit varse, så innehåller nästan alla halvfabrikat socker och annat såsom mjölkpulver och vasslepulver som man ska undvika på Candida-dieten. Detta gäller de flesta dippor, kryddblandningar och såser. De Taco-kryddor vi tittat på innehåller allihopa socker. Som tur är, så är det lätt att göra sin egen taco-krydda. Just taco är ett enkelt ”go too” recept i fas 1 eftersom det naturligt innehåller mycket grönsaker och det nästan bara är brödet och chipsen som exkluderas. 

Avokadomousse
Äts med fördel till tacos, även om det fungerar till många andra maträtter också. Väldigt gott och ger kanske den lite fräscha känslan som man vill ha i sin tacos.

Perfekt nötbröd
Bröd är inget du är bortskämd med på Candida-dieten. Dessutom innehåller ofta de glutenfria varianterna ofta annat som man inte bör äta på dieten. Men det här brödet är halleluja! Du kommer vilja äta mycket av det….. 

Hemmagjorda fröknäcke
Precis som receptet ovanför så är dessa fröknäcke något som kan ersätta vanliga bröd. För det är inte osannolikt att du får ett sug efter bröd. Mycket goda! 

Pumpasoppa
Soppa är rent generellt ett tips från oss! Den här pumpasoppan är kanske lite mer krävande än många andra soppor som kan göras. Samtidigt som pumpa och soppa kanske inte låter som en lyckad kombination, men det är det! 🙂 

Pau D’arco te
När du går på Candida-dieten så slutar du dricka en mängd olika drycker såsom läsk, saft med mera. För att täppa till detta tomrum kommer Pau D’arco te väl till pass. Pau D’arco te är en dokumenterad Candida-dödare och teet blir gott, framförallt med några droppar citron i. 

Laxgryta med saffran
Vild lax innehåller bra fetter, har en fantastisk smak och är inte uppfödd på spannmål som odlad lax ofta är. Den här laxgrytan med mycket smak av saffran blir otroligt god. Ganska så lätta att göra…. otroligt lätt att äta….. 

Smoothies
Du kommer antagligen äta mer grönsaker på Candida-dieten än vad du har gjort tidigare. Smoothies är ett perfekt sätt att bli mätt och få i sig de näringsämnen som du behöver för att göra en Candida-cleanse. Möjligheterna är oändliga! 

Matförberedning och storkok
Vårt sista men kanske viktigaste tips är att försöka förbereda din mat och att göra storkok. Att gå på Candida-dieten kommer innebära att du måste utesluta mer eller mindre alla halvfabrikat och restaurangbesök. Att göra matlådor en söndag, sparar tid i din vardag och du har alltid en matlåda till hands på jobbet eller i skolan. Detta gör att du lättare kan undvika snedsteg! Underskatta inte detta!