När man har tacofärs över är det prefekt att slänga ihop en god tacopizza. Använder mig av samma recept till pizzadegen som till havre-tortillas bara att jag kavlade ut degen till en stor pizza istället för till flera små tortillas. Och det blev fantastiskt gott!

Ingredienser pizzadeg: (1 pizza)

  • 4 dl glutenfritt havremjöl
  • ¾ tsk bakpulver
  • 1 nypa tsk salt
  • 1½ msk smält kokos
  • 1½ dl vatten

Ingredienser topping:

Gör såhär:

  1. Blanda alla ingredienser till pizzadegen väl och ställ in i kylen i ca 30 min
  2. Sätt ugnen på 200°c och kavla ut degen på en plåt
  3. Förgrädda pizzadegen några minuter medans du delar löken
  4. Lägg på alla ingredienser till toppingen (förutom kefiren) och ställ in pizzan i mitten av ugnen i 20 minuter
  5. Toppa pizzan med kefir och servera med grönsaker