Quinoa är en ört men används i matlagning av många på samma sätt som ris och pasta exempelvis, så en quinoa-sallad som den du ser på bilden är ett hett tips! Du ska dock vänta med att äta Quinoa fram till du är i fas två av dieten. Anledningen till detta är att quinoa innehåller en del kolhydrater vilket i så stor utsträckning som möjligt ska undvikas, framförallt i början av dieten. quinoa innehåller även ämnen som binder upp mineraler i maten vilket hämnar ditt upptag av magnesium och zink, vilket är negativt. Med det sagt så är quinoa ett bättre alternativ i små mängder än exempelvis ris och pasta.

Ingredienser:

  • 2 dl quinoafrön
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk koriander

Gör så här:

  1. Förkoka quinoan i rikligt (ej mängden som nämns i ingredienser) med vatten i en kastrull. Häll av kokvattnet och låt quinoan vara kvar i kastrullen.
  2. Tillsätt 8dl vatten och koka sedan upp quinoan igen.
  3. Häll av quinoan i ett durkslag med små hål eller i en sil och låt vattnet rinna av
  4. Häll sedan ner quinoan i kastrullen igen tillsätt olivoljan, saltet och koriandern och låt värmas på svag värme i några få minuter