Med falafel så får du en smakrik, vegetarisk och inte minst lite krispig måltid. En textur av deg som är lite krispig efter att ha varit i ugnen är inte något man stöter på så ofta när man äter enligt Candida-dieten. Det gör att receptet uppskattas av oss. Detta är ett väldigt enkelt recept som går snabbt att göra.

Ingredienser (2 portioner):

  • 2 burkar (800 gram) kikärtor
  • 1 ägg
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 msk spiskummin
  • 1 näve mynta
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Häll av spadet och kikärtorna i ett durkslag och skölj kikärtorna, låt vattnet rinna av
  2. Ta fram en bunke och häll ner kikärtorna och mixa dem med en stavmixer
  3. Tillsätt ägget, olivoljan och kryddorna och mixa lite till
  4. Nu har du en färdig smet och kan sätta ugnen på 200 °C
  5. Forma smeten till ”bollar” med hjälp av två skedar exempelvis
  6. Lägg ”bollarna” på bakplåtspapper på en ugnsplåt och låt stå i ugnen i 30 minuter