Saftiga lussebullar, är möjliga att äta när du är i fas 2 på dieten. Ser lite annorlunda ut än konventionella lussekatter, men den goda smaken är där, det kan vi lova!

Ingredienser (16 st):

  • 8 ägg
  • 6 msk erythritol
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 2 dl vispgrädde (eller kokosgrädde)
  • 200-400 g mandel-mjöl (börja med 200 g)
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 8 tsk fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 tsk äkta smält smör

Garnering:

  • Ekologiska mandlar som kan tryckas ner i lussebullarna (istället för russin)
  • 1 ägg till pensling av bullarna

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Värm vispgrädden och saffranen på låg temperatur tills saffranen löst upp, det ska inte koka. Låt sedan blandningen svalna
  3. Vispa ägg och erythritol så att det blir fluffigt. Blanda sedan i vispgrädden och saffranen som fått svalna
  4. Blanda alla torra ingredienser så att det blir klumpfritt (börja med 200 g mandelmjöl)
  5. Rör ner de torra ingredienserna och det smälta smöret i äggblandningen så att det blir en jämn smet, låt svälla i cirka fem minuter
  6. Om degen fortfarande är kladdig tillsätter du mer mandelmjöl och låt svälla några minuter till. Upprepa tills degen går att forma.
  7. Dela degen i 16 stycken bitar och forma dem till lussekatter med fuktade händer, för att sedan lägga dem på en plåt med bakplåtspapper på
  8. Pensla lussebullarna med vispat ägg och tryck i mandlar
  9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-20 minuter beroende på bullarnas storlek