Crème fraiche är ett tillbehör som vi i Skandinavien ofta använder oss av, och här kommer ett recept på hur du kan göra din egna Crème fraiche i enighet med candida-dienten. Läs mer om varför vi bör äta kefir och varför vi bör göra vår egna istället för att köpa färdig i butik!

Kefir crème fraiche

Gör såhär

  1. Häll den ekologiska grädden i en glasburk och lägg ner kefirgryn. Sätt på locket löst så det kan komma in luft och låt stå i rumstemperatur i 24h.
    Mängden grädde som bör användas beror på hur mycket mjölk-kefirgryn man har. Har man t.ex. 0.5 g kefirgryn kan man använda 2-5 dl grädde.
  2. Sila bort kefirgryn och upprepa sedan processen med ny grädde och samma kefirgryn för att göra mer crème fraiche (eller mjölk om du vill gör fil).
  3. Kefir crème fraichen är färdig för att användas till Tzatziki, se recept här.

Jag köpte mina kefirgryn på Grönt Levande, som även har filmer på hur man gör egen kefir