En het och sockerfri ketchup som passar lika bra till hamburgaren eller biffarna som till att smaksätta köttfärssåsen. Vill du ha en lite mildare ketchup, öka mängden tomater. Även om ingredienserna är många så är det enkelt att göra! Hållbarheten är upp emot en vecka.

Ingredienser:

  • ½ msk olivolja
  • ½ liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • Svartpeppar
  • 300 g tomater

Gör såhär:

  1. Hacka lök och vitlök och bryn i olja tillsammans med tomatpuré några minuter
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp
  3. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter
  4. Ta ut lagerbladet, mixa ketchup och smaka av med eventuellt mer kryddor
  5. Om du vill ha en lite tjockare ketchup, låt den stå på väldigt låg värme en liten stund till