Texturen, utseendet och smaken påminner dig om konventionellt bröd. Men dessa frallor går hur bra som helst att äta när du går på Candidadieten. Det är ett väldigt enkelt recept som går snabbt att göra.

Ingredienser:

Pensling:
  • 1 ägg
  • Valfria frön t.ex. sesamfrön, pumpakärnor, vallmofrön eller linfrön

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200ºc
  2. Häll av spadet och skölj bönorna
  3. Mixa alla ingredienser till en jämn och kladdig smet, enklast är att använda en stavmixer
  4. Låt smeten stå 5-10 minuter och forma sedan till 6 lika stora frallor med fuktade händer
  5. Pensla frallorna med vispat ägg och strö över lite frön
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills bullarna fått fin färg
  7. Servera som frukostfrallor med dina favoritpålägg eller som ett tillbehör till en gryta eller soppa