Ingredienser till botten:

  • 1,5 dl kokosflingor
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl erythritol
  • 80 g smör eller kokosfett
  • 0,5 msk fiberhusk

Ingredienser till fyllningen:

  • 1 msk kokosfett
  • 2 ägg
  • 1 dl erythritol
  • Saften av 1 citron
  • Skalet av 2 ekologiska citroner
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa Salt

Gör så här med botten:

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills dem är gyllenbruna
  3. Blanda sedan alla ingredienser till botten i en matberedare eller med en stavmixer. Kör tills degen har gått ihop
  4. Lägg bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm och tryck ut degen
  5. Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns

Gör så här med fyllningen:

  1. Medans botten gräddas, smält kokosfettet, låt svalna något och blanda ihop med övriga ingredienser till fyllningen, till en slät smet.
  2. När botten varit inne i 20 min i ugnen, ta ut den och häll fyllningen ovanpå
  3. Grädda i ugnen ytterligare 20 minuter
  4. Låt citronkakan svalna och ställ sedan in i kylen
  5. Servera kylskåpskall, gärna med en klick kokosgrädde lite kokosflingor och riven citronskal