Till brunch gjorde jag galet goda omeletter fyllda med spenat, paprika, tomat och gul lök. Perfekt både till brunch såväl som lunch och middag, det går snabbt, är enkelt och väldigt gott! Tänk på att om du är i fas 1, eller har väldigt svår candida bör du undvika ägg.

Ingredienser (1 portion)

  • 2 ägg
  • Örtsalt
  • Havssalt och peppar
  • ⅓ röd paprika
  • ⅓ tomat
  • ¼ gul lök
  • 2 nävar spenat
  • Olivolja till stekning

Gör såhär

  1. Vispa ihop ägg, örtsalt, havssalt och peppar
  2. Hacka alla grönsaker i mindre bitar
  3. Häll olivolja i stekpannan och häll över äggblandningen. Låt steka på låg värme tills ägget börja stelna
  4. Lägg grönsakerna över ägget
  5. När ägget i princip har stelnat helt, vik omeletten på mitten och låt den få fin färg på båda sidor

Tänk på
Stek inte omeletten på för hög värme, då försvinner nämligen näringen från grönsakerna. Så sänk värmen och låt det hellre ta lite längre tid.