Hemmagjord havredryck är så mycket godare än den som går att köpa i affären. Dessutom är det mycket billigare och man slipper gå och leta efter en osötad havredryck utan extra tillsatser.

Ingredienser

  • 3 dl glutenfri havregryn
  • 1 ½ l vatten
  • Lite salt

Gör såhär

  1. Släng ner alla ingredienserna i blendern och mixa tills mandlarna är finkorniga
  2. Sila av mjölken, jag använder mig av en saftsil som går att köpa i en välsorterad matbutik
  3. Mjölken är klar att använda

Visste du att
De mixade havregrynen som blir över efter att du silat mjölken kan du rosta i ugnen och sedan mixa till glutenfritt havremjöl. Jag brukar rosta i övre delen av ugnen på 100°c  tills de mixade havregrynen är helt torra, cirka 0,5-1 timme. På så sätt minskar du marsvinen har har mjöl hemma nästa gång du ska baka!