Har du undrat varför du har acne trots att du är 28 år gammal? Har du undrat varför du har besvär med magen? Känner du dig ofta hängig och nere? Har du undrat varför du har ont i dina leder? Har du undrat varför du har huvudverk så ofta? Undrar du hur det kan komma sig att du blir sjuk så ofta? Har du undrat varför du haft en annan typ av besvär som sjukvården inte har kunnat medicinera bort? 

Om så är fallet så kan det vara så att du lider av en överväxt av Candida, som är en sorts svamp. Det har visat sig att en stor andel oss människor i dagens samhälle lider av en överväxt av Candida i tarmen. Candidaöverväxten i magsäcken kan uppkomma genom dåliga kostvanor och/eller genom medicinering av antibiotika exempelvis. De dåliga matvanorna göder Candidan i magsäcken samtidigt som antibiotika dödar de goda bakterierna i magsäcken. Att ta en tablett antibiotika har beskrivits som att slänga ner en atombomb hos bakterierna i vår magsäck!

Eftersom tarmfloran och bakterierna i magsäcken är centrala för vårt immunsystem och vår kropps funktioner så är det inte långsökt att tro att dina problem eventuellt kan lösas genom att äta hälsosammare, äta Candida-Dieten. Begreppet ”when i doubt start with your gut” har myntats och utgår från att många av våra hälsoproblem uppstår genom att tarmflora och bakterier i vår mage är i obalans. Om man har kroppsliga problem så bör man utgå från att det är ett problem i magen.  

Kortfattat så kan man säga att Candida-Dieten ämnar att svälta Candidan och göda de goda bakterierna genom att exkludera vissa typer av mat och samtidigt äta mer av den typ av mat som människor faktiskt är skapta för att äta! 

På denna blogg så kommer recept, tips och erfarenheter med mera om Candida-Dieten att presenteras framöver! Du kommer häpna över resultaten som kan uppnås om du bara ger din kropp rätt förutsättningar! Alla vet att kroppen mår bättre om man verkligen äter nyttigt, men har du i ärlighetens namn verkligen gjort det? Vi föreslår att du ger det ett försök!