En av de absolut bästa sakerna att göra när man går på dieten för att uppnå ett gott resultat är att äta mycket grönsaker av nästan alla dess slag. Det är enklast att bara förlika sig med den tanken!

Vi har tidigare presenterat olika former av tillbehör till en sallad (örter och oljor exempelvis) som gör dessa både roligare och än nyttigare. Ytterligare ett sådant litet tillbehör som kan höja en sallad utan att du gör avsteg från dieten är salt. Salt kan som bekant göra stor skillnad på en maträtt och så även en sallad. Om du går på dieten så äter du troligtvis mat som inte innehåller så mycket salt. Normalt sett så kan du få höra att många får i sig för mycket salt, det man ska ta i beaktning då är att många halvfabrikat med mera innehåller mycket salt. Just halvfabrikat är något du mer eller mindre utesluter på Candida-dieten då de innehåller så mycket skräp som du bör undvika, såsom solrosolja, socker, e-ämnen och mer därtill.

Att salta din sallad med lite havssalt eller örtsalt exempelvis är därför inget du behöver oroa dig för! Ju mer varierade och godare sallader du gör, ju enklare kommer dieten bli för dig!