Periodisk fasta hjälper kroppen att läka sig själv!
Idag när vi har tillgång till mat när och var vi vill, så äter vi mer eller mindre hela tiden. Du har säkert hört att frukosten är dagens viktigaste måltid. Forskning visar att så inte är fallet. Att äta flera större måltider om dagen och att gå runt och småäta har visat sig kunna orsaka en mängd sjukdomar. När man lider av Candida så är magen redan i ett dåligt tillstånd, att aldrig låta den vila hjälper inte.

Äter du en diet som är bra för att reducera Candida så kommer du märka att du klarar dig utan mat fler timmar än när du åt ”en vanlig kost”. Det är värt ett försök, fördelarna med periodisk fasta är jättemånga för hälsan. Det positiva är att du kan prova det utan att det kostar dig något, du sparar snarare pengar.

Ett vanligt sätt att fasta är alltså i form av en periodisk fasta, där man inte äter frukost. Man avstår från att äta från klockan 8 på kvällen till 12 på förmiddagen dagen efter. Då får magen vila 16 timmar, detta går med enkelhet att göra varje dagen, kroppen vänjer sig snabbare än vad du tror, framförallt nu när du äter bättre än tidigare!

För att lära dig mer om periodisk fasta så kan du titta på klippet nedanför.