Det tar inte lång tid in på Candida-dieten innan man inser att det är mycket mat som ska exkluderas. En sak ska man dock ha klart för sig, du kommer lära dig att uppskatta mat, kryddor med mera som du tidigare kanske inte ens ätit.

Ett exempel på detta kan vara användandet av olika örter för att smaksätta maten. Rosmarin, basilika, timjan, oregano och koriander är bara några exempel på örter som ger din mat en fantastisk smak och utöver det också bekämpar Candida naturligt och med en god effekt! I avsaknad av socker och olika såser så fyller örterna tomrummet du kanske känner. Bara krydda på!

Rosmarin

Innehåller mycket antioxidanter, vitamin A och C. Bekämpar svampöverväxt.

Oregano

Denna ört är antibakteriell och svampbekämpande.

Persilja

Persilja innehåller mycket vitamin C, B1 och B3

Basilika

Innehåller mycket antioxidanter, kalcium och Vitamin A och K.

Dill

Dillen innehåller niacin, kalcium samt antioxidanter.

Timjan

Timjan är både antibakteriell och svampbekämpande.

Dragon

Mycket antioxidantrik och innehåller även B vitaminer.

Koriander

Full av vitamin K och hjälper kroppen att rensa ut tungmetaller.