Smakar inulin gott? Vår erfarenhet av inulin är ganska så intressant. Första gången vi smakade på enbart inulin så tyckte vi inte det smakade så mycket, bokstavligen inget. Men efter ett par gånger så upplever åtminstone vi att smaken är fantastisk! Det är svårbeskrivligt, men hade man kunnat äta stora mängder inulin så hade vi troligtvis gjort det bara för smaken!

När man äter inulin så bör man vara försiktig, framförallt i början, man ska börja successivt och den första tiden ska man troligtvis inte äta mer än en tesked per dag. Inulin är utmärkt föda för de goda bakterierna i magen, men har man problem med Candida så kan det vara svårt för kroppen att ta upp inulinet vilket kan leda till gaser i magen exempelvis. Detta avtar dock i takt med att inulinet ökar mängden goda bakterier i din mage. På så sätt kan dosen inulin per dag också ökas efter hand.

Inulin kan läggas ner i olika maträtter eller tillsättas som sötning av exempelvis te. Eller som beskrivs ovan, nämligen att äta det rätt upp och ner för att det är så jäkla gott!

Inulin kan köpas på påse från en massa hälsokostbutiker och på nätet. Inulin kostar inte mycket, för flera månaders förbrukning behöver du inte ens betala hundra kronor.