Vi har nu snart gått på dieten i ett år. I juli så blev jag gravid och hade då gått på dieten i drygt ett halvår.

Här följer en liten redogörelse för hur jag har upplevt min graviditet som nu gått ungefär halvvägs. Jag är i vecka 23 och har hållt mig till Candida-dieten mer eller mindre hela gravididteten.

Jag mår som gravid bättre än vad jag gjorde innan jag började äta enligt Candida-dieten, vilket förstås känns fantastiskt. I generationer har mina släktingar som varit gravida kännt ett illamående och spytt varje dag de första 4-5 månaderna. Jag har bara mått illa en dag under dessa 23 veckor, så det är inte bara att jag som gravid mår bättre än vad jag gjorde innan dieten, utan jag mår bra helt enkelt.

När jag varit hos barnmorskan och tittat på mina mina värden så har jag fått veta att dem är jättebra och jag därför inte behövt ta några extra vitaminer förutom folsyra. Jag har även sluppit göra sockerbelastningen.

Jag har haft en sund viktökning trots att jag äter ungeför dubbelt så mycket som tidigare, men jag har inga ”cravings”. Vad dessa utblivna ”cravings” beror på vet jag inte riktigt, kanske beror det på att jag inte har några näringsbrister eller att kroppen är avvnänjd från exempelvis socker :). En annan skillnad jämfört med tidigare är att jag nu under graviditeten äter frokust, vilket jag inte gjorde tidigare då jag hade periodisk fasta under morgonen.

Något det pratas och skrivs om som handlar om graviditet är att det är vanligt att få ökade flytningar, men det nämns sällan varför. Den ökade mängden flytningar är en överväxt av candida i underlivet! Så genom att äta enligt Candida-dieten så kan du minska detta detta besvär.

Jag har inte haft några direkt humörsvängningar, utan jag är i princip lika glad och positiv som innan jag blev gravid och innan jag började på dieten.
Jag sover mycket bra.

För att summera det här inlägget så kan jag säga att jag är väldigt nöjd att jag började äta enligt Candida-dieten ganska så långt innan jag blev gravid så att jag hann ställa om kroppen innan denna stora händelse. Det är inte lika lätt att hålla sig till dieten till 100% som tidigare. Så jag är väligt glad att jag började på dieten cirka sju månader innan. Eftersom jag på så sätt vant min kropp vid en bättre kost redan innan graviditeten. Ge ditt barn bästa möjliga starten i livet!

Ät en nyttig och varierad kost, ditt barn, din partner, men framförallt så kommer din kropp att tacka dig!