Grönsaker, groddar med mera är en stor del av en framgångsrik Candida-diet. Genom att äta mycket varierat från växtriket så hjälper du kroppen och tarmen att uppnå en god balans så att du kan reducera din överväxt av Candida.
 
Ett stort tips från oss till er är att äta egenodlade alfagroddar eller mungbönsgroddar. Det finns även andra groddar som går att odla och äta. Men alfagroddar och mungbönsgroddar är de vi brukar odla hemma. Det är otroligt lätt, billigt och adderar ytterligare nyttigheter i din kost! Variation är bara av godo!
 
Vi har köpt en liten groddbricka som på bara tre dagar ger oss groddar som räcker till ett par portioner. Det finns groddorbrickor att hitta för under 100 kronor och en normalstor påse med alfagroddar eller mungböner räcker i flera månader om man startar en ny odling några gånger i månaden.
 
Gör så här:
 
  1. Ta en matsked alfagroddar eller mungbönsgroddar per nivå på groddbrickan. Lägg denna matsked i vatten, i exempelvis ett glas. Det ska vara riklitgt med vatten så att alla groddarna är på glasets botten i det ganska så fyllda glaset. Låt stå 24 timmar.
  2. När groddarna legat i vatten i 24 timmar så lägger du en matsked groddar per nivå på groddbrickan och sköljer med vatten. vattnet rinner ut genom hålen i brickan men groddarna ska nu bara hållas fuktiga. Ställ sedan i ett mörkt utrymme, exemeplvis ett skåp.
  3. Skölj groddarna två gånger om dagen med ett jämnt mellanrum. Gör så i två dagar, den tredje dagen ska groddarna vara fullvuxna och kan nu stå i solljus i några timmar för att få en fin grön färg.
  4. Nu är groddarna redo att äta. Förvara de färdiga groddarna i en förslutningsbar låda eller burk i kylen. Groddarna håller sig fräscha i ungefär två dagar.