Det är fredag, det är sol och vad passar inte bättre än att avnjuta en flottig Candida-vänlig pizza med smak av Italien ute i solen? Här bjuder vi på ett recept på en pizzadeg och ett förslag på vad du kan ha på din pizza. Detta är ett fas 2 recept, så du bör ha ätit enligt Candidadieten ett tag innan du ger dig på detta receptet.
 
Ingredienser pizzadeg
  • 5 dl glutenfri havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 dl vatten
  • 3 msk olivolja
Topping
  • 400g buffelmozzarella (mozzarella från buffel går att äta när man äter enligt Candidadieten)
  • 20 g färsk basilika
  • Olivolja
Till servering
  • Spenat
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 250°c
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och arbeta till en smidig deg.
  3. Kavla ut degen på bakplåtspapper, tryck med tummen runt kanten, ca 1,5-2 cm innanför, för att få den lite upphöjd vid gräddningen. 
  4. Förgrädda pizzabotten medans du delar buffelmozzarella. 
  5. När buffelmozzarellan är delad, ta ut pizzabotten. Fördela först tomatblandningen innanför kanten på pizzabotten, Lägg sedan på mozzarella. Strö över basilikablad och ringla över rikligt med olivolja.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 10-15 minuter.
  7. Servera pizzan med spenat.