Vad passar inte bättre en lillördag än att lyxa till det med en fantastiskt god zucchiniburgare? Jag brukar förbereda både hamburgerbröd och smeten till zucchiniburgarna dagen innan, så att det bara är att röra ihop aioli och steka burgarna lite snabbt när man kommer hem från jobb. Dessutom har smakerna satt sig lite mer vilket förstås förhöjer måltiden.
 
Ingredienser aioli
 
Ingredienser zucchiniburgare
  • 1½ zucchini
  • 400 g kikärtor
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • salt och peppar
 
Förslag på tillbehör
 
Gör såhär
  1. Pressa vitlöken och rör ihop med majonnäs och cayennepeppar, ställ in i kylen 
  2. Riv zucchinin och häll på salt, låt stå i minst 5 min och pressa sedan ut vätskan
  3. Mixa kikärtorna lätt och blanda ner zucchinin, ägg fiberhusk, salt och peppar.
  4. Forma smeten till 6 zucchiniburgare och stek ett par minuter på varje sida tills dem fått fin färg
  5. Fyll din burgaren med het ketchup, aioli, och grönsaker och servera med fermenterad rödbeta och surkål