A hot and sugar-free ketchup that fits to the hamburger aswell to a steak. If you want a slightly milder ketchup, increase the amount of tomatoes. Although the ingredients are many, it is easy to do! The shelf life is up to one week.

Ingredients
  • ½ tablespoon of olive oil
  • ½ small onion
  • 1 garlic clove, pressed
  • 1 tablespoon of tomato paste
  • ½ deciliter of red wine vinegar
  • 1 pinch of salt
  • 1 bay leaf
  • ½ teaspoon of paprika powder
  • ½ teaspoon of coriander
  • ½ teaspoon of ground cloves
  • ½ to 1 tablespoon of cayenne pepper
  • Black pepper
  • 300 grams of tomatoes
Do like this
  1. Chop onions and garlic and brown in oil with tomato paste for a few minutes
  2. Add all the other ingredients and allow to boil
  3. Lower the temperature and allow it to simmer for 20 minutes
  4. Discard the bay leaf, mix the ketchup and taste,possibly add more spices

En het och sockerfri ketchup som passar lika bra till hamburgaren eller biffarna som till att smaksätta köttfärssåsen. Vill du ha en lite mildare ketchup, öka mängden tomater. Även om ingredienserna är många så är det enkelt att göra! Hållbarheten är upp emot en vecka.

Ingredienser
  • ½ msk olivolja
  • ½ liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • 1 krm cayennepeppar
  • Svartpeppar
  • 300 g tomater
Gör såhär
  1. Hacka lök och vitlök och bryn i olja tillsammans med tomatpuré några minuter
  2. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp
  3. Sänk värmen och låt puttra i 20 minuter
  4. Ta ut lagerbladet, mixa ketchup och smaka av med eventuellt mer kryddor 
  5. If you want a thicker kind of ketchup, leave it on the stove on a low temperature a little longer