Soppa är verkligen den ultimata måltiden under höst och vinter. Billigt, färgglatt, gott och värmande. Här är receptet på min nya favorit, pumpasoppa med smak av chili och ingefära, så himla god! 
 
 Ingredienser (6 portioner)
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1400 g butternutpumpa 
  • ½ selleristjälk
  • 1 salladslök
  • 4 cm purjolök
  • 800 g kokosmjölk
  • 7 dl vatten
  • 2 msk persilja
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • Salt & peppar
 
Förslag på tillbehör
 
Gör såhär
  1. Skala och hacka lök, vitlök och pumpa grovt och bryn i en stor kastrull. 
  2. Tillsätt selleri, salladslök, purjolök, kokosmjölk och vatten och koka tills pumpan är mjuk, ca 15 min.
  3. Mixa soppan slät och tillsätt persilja, paprikapulver, ingefära, chilipulver salt och peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och örter om så önskas.