Eftersom Candida-dieten är väldigt strikt och ämnar att reducera biverkningar och symtom som vår moderna kost kan medföra så är det i princip omöjligt att gå och äta på restaurang. Det är även väldigt svårt att bara gå och köpa något i matbutiken och äta på direkten. Halvfabrikat med mera går bort, du kommer även bli medveten om hur mycket socker det finns dolt i mängder av olika mat.

Detta gör att i princip all mat måste göras av en själv! Något man kan göra för att förenkla detta är att försöka laga nästkommande veckas mat under helgen. Genom att göra många portioner av en tre-fyra olika maträtter under exempelvis söndagen så har man alltid mat att äta och behöver inte lägga så mycket tid på vardagarna. Detta rekommenderas starkt! Det tog oss inte mer än någon vecka in på dieten att inse att det skulle bli jobbigt att laga mat från grunden mer eller mindre varje dag efter jobb. Men eftersom vi såg framsteg väldigt snabbt av Candida-dieten så ville vi fortsätta och att laga mycket mat under helgen visade sig alltså vara väldigt smidigt.