En av mina favoritsoppor är helt klar grön ärtsoppa med chili. Men när jag började med candida-dieten kunde jag inte länge använda mig av exakt samma recept som jag tidigare gjort. Eftersom jag bland annat hade havregrädde, buljong, crème fraiche och vitlöksbröd. Så här kommer min candida variant av grön ärtsoppa med chili. 
 
Ingredienser (6 portioner)
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1200 g gröna ärtor
  • ½ selleristjälk
  • 1 salladslök
  • 4 cm purjolök
  • 300 g kokosmjölk
  • 8 dl vatten 
  • 3 msk persilja
  • 3 tsk hackad chili (kan uteslutas)
  • 1 tsk chilipulver (kan uteslutas)
  • Salt & Peppar
 
Förslag på tillbehör
 
Gör såhär
  1. Hacka lök och vitlök och bryn i kokosolja i en stor kastrull.
  2. Tillsätt de gröna ärtorna, selleri, salladslök, purjolök kokosmjölk och vatten och låt koka tills ärtorna är mjuka, ca 15 min.
  3. Mixa soppan slät och tillsätt persilja, chili, chilipulver, salt och peppar. Smaka av soppan och tillsätt eventuellt mer kryddor och örter om så önskas.