Tasty seed crispbreads that fits both for breakfast, snacks, as an accessory to foods like soup. Eat them as they are or have mashed avocados, chili flakes and sea salt on top for example.
 
Supergoda fröknäcke som passar både till frukost, mellanmål, som tillbehör till maten och som snacks. Ät dem som dem är eller ha mosad avokado, chiliflakes och havssalt på. 
 
 Ingredients
  • 2 deciliter of buckwheat flour (are you in phase 2 you can replace with gluten-free oatmeal)
  • ½ deciliter lin seeds
  • 1 dl sesame seeds
  • ⅔ deciliter sunflower seeds
  • ⅓ deciliter pumpkin seeds
  • ½ deciliter olive oil
  • 2 deciliters of boiling water
  • Sea salt
Do like this
  1. Put the oven at 150 ° C and prepare a plate with baking sheet paper.
  2. Stir in buckwheat flour, lin seeds, sesame seeds, sunflower seeds, pumpkin seeds and olive oil. Then add the boiling water and turn around until the batter becomes smooth.
  3. Pour the batter onto a baking sheet paper and spread out evenly throughout the baking sheet with a spatula, so that it becomes a few millimeters thick.
  4. Then gently pattern the batter with the aid of the spatula so that it is easier to break the crispbread into pieces when they are done.
  5. Crush the amount of sea salt you want over the batter and insert the plate into the lower part of the oven for about 1 hour and 20 minutes.
  6. Allow the crispbreads to cool completely before serving.
 
Ingredienser
  • 2 dl bovetemjöl (är du i fas 2 kan du byta ut mot glutenfritt havremjöl)
  • ½ dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • ⅔ dl solroskärnor
  • ⅓ dl pumpakärnor
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl kokande vatten 
  • Havssalt
 
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 150°c och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop bovetemjöl, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, pumpakärnor och olivolja. Tillsätt sedan det kokande vattnet och vänd runt tills smeten blir smidig.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bre ut jämnt över hela med hjälp av en slickepott, så att det blir ett par milimeter tjockt.
  4. Gör sedan försiktigt mönster i smeten med hjälp av slickepotten, så att det blir lättare att bryta knäckebrödet i bitar sedan.
  5. Krossa knappt en näve havssalt över och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 1 h och 20 min.
  6. Låt svalna helt innan servering.