Enligt många är benmärgsbuljong ett måste när målet är att reducera Candida-överväxten i kroppen. Kan rekommendera att titta på doctor Axe klipp på temat. Han gör mycket inspirerande klipp om hälsosam kost som är väl värda att titta på, en riktig guldgruva.

 

 

Hur man gör en benmärgsbuljong?

Att göra sin egen benmärgsbuljong är inte speciellt svårt i den meningen att man inte behöver göra så speciellt mycket själv. Men buljongen ska under värme stå och mysa själv i många timmar, gärna minst åtta till tio timmar. Ett förslag är förbereda benmärgsbuljongen under kvällen och låta den stå under svag värme under natten så att den är klar nästkommande dag. När den står och puttrar på den svaga värmen så dras näringsämnena ut ur benmärgen och övriga ingredienser och blir flytande.

Som nämndes ovan så är det inte svårt att göra själva benmärgsbuljongen. Den är mycket förlåtande i den meningen att du inte behöver finhacka ingredienserna, det är inte heller speciellt avgörande hur mycket av var och en av ingredienserna du tar eller vad för ingredienser du använder dig av. Därav är receptet nedan lite ospecifikt.

 

Ingridienser:

  • 1-2 märgben
  • 4-7 vitlöksklyftor
  • 1-2 lökar
  • Vitkål efter egen smak
  • 1-3 matskedar rosmarin
  • 1-3 matskedar koriander
  • 1-3 matskedar timjan
  • 1-3 matskedar oregano
  • 2-3 liter vatten
 

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull eller slowcooker om du har en sådan. Sätt på svag värme och låt sedan stå i minst åtta till tio timmar. Klart!