Genom att äta mer fett, som kokos, avocado, olivolja och vissar typer av nötsmör så får vi i oss bra fetter som håller oss mätta. Detta gör att vi lätt kan hålla oss ifrån sådant som vi inte ska äta eftersom vi inte får några blodsockerfall eller känner oss sugna på att äta hela tiden. Blodsockerfall är vanligt hos många som äter mycket kolhydrater och kan prägla inledningen av din period på Candidadieten då du frångår kolhydratkost. När din kropp äter mindre kolhydrater som i kroppen omvandlas till socker så kommer kroppen istället börja använda fett som förbränning i större utsträckning. Därför måste man öka intaget av fett, för att kroppen ska fungera så som det är tänkt och för att man ska hålla sig till den kosten som kommer göra en friskare!
 
Dessa fetter fungerar förstås ypperligt som smakförstärkare och ger måltiderna det där lilla extra! De fetterna som nämns ovan är även bra för att bekämpa Candida. Kokos innehåller exempelvis kaprylsyra som motverkar Candida. Olivolja är svampdödande, vilket är effektivt då Candida är en Svamp. Smör i form av exempelvis mandelsmör bekämpar även det Candida eftersom mandlar har den effekten.